מימון בנקאי באירופה, זו כבר מזמן לא מילה גסה, בטח ובטח לא שמדברים על השקעות בפורטוגל.
מאחר ואנחנו ורוב העסקים שלנו ממוקמים כרגע בפורטוגל, ובזכות התנאים הנוחים והפתיחות היחסית כלפי משקיעים זרים, רבים מהמשקיעים שלנו רוכשים נדל”ן בפורטוגל בעזרת מימון מבנק מקומי. כן, גם אנחנו 🙂
הריבית השלילית של הבנק האירופאי, יחד עם ריביות הבנקים בפורטוגל שנעות בין 1.2%-2.2%, הופכות את אפשרויות המימון למתבקשות וכדאיות ביותר למינוף ההשקעה והכסף. בטח כאשר הבנקים מציעים עד 70% מימון למשקיעים זרים.
כבר במשכנתא הראשונה שסגרנו, הבנו שהעבודה מול הבנקים המקומיים לא הולכת להיות פשוטה.
בין הקצב וסגנון התקשורת השונה של יועצי המשכנתאות והבנקאיים, והצורך בעבודה יעילה ואפקטיבית מצב המשקיע- נוצר פער שדורש סבלנות, יצרתיות וניסיון, על מנת להבטיח את מימוש העסקאות ולא להיגרר לבירוקרטיה מיותרת מחוסר ניסיון או הבנה נכונה של המערכת.
ארבעה בנקים, חמישה בנקאיים, שלושה עורכי דין, שני רו”ח, ארבעה אדריכלים ועשרות מתווכים…-
זה מה שעברנו בשנה וחצי כאן בפורטו, עד שבנינו לנו מעטפת איכותית ואמינה. לא היינו מוכנים להתפשר על תקשורת בינונית עם בעלי המקצוע איתם אנו משתפים פעולה כאן בעיר, מתוך הבנה ברורה שזה לוקח זמן.
לוקח זמן להכיר מקום לעומק, להרגיש בשליטה, לא להרגיש זר, ובטח ובטח להתנהל מול גופים כלכליים וממשלתיים, בשפה זרה, ללא היסטוריה בנקאית או קשרים נכונים. כל אלה יכולים להשפיע מאוד על טיב ההשקעה שלכם.
אז מה צריך כדי להתחיל את תהליך- מימון בנקאי בפורטוגל?
הרבה שואלים אותנו לגביי הניירת הדרושה להגשת בקשה למימון בנקאי כשמדברים על השקעות נדל”ן בפורטוגל.
ראשית נאמר, הניירת הדרושה בפורטוגל דומה מן הסתם לניירת שידרשו ממכם בישראל להגשת מימון בנקאי. אולם לכל בנק יש את הדרישות, התנאים וההגבלות שלו- בהתאמה למשקיע ולסטטוס הכלכלי תעסוקתי שלו.
בגדול כל בנק ידרוש מכם:
-שלושה תלושי משכורת אחרונים
-חוזה עבודה
-דו”ח שנתי וכל הוכחה על עתודות כלכליות לצורך הערכת הסיכון מצידם
חשוב לציין כי המשכורת הישראלית הממוצעת עומדת על 10,500 ש”ח (שהם 2,688 יורו) לעומת 1,200 יורו בפורטוגל, כך שבהצגה נכונה של המסמכים הרלוונטים (בתרגום נוטריוני) תוך ליווי בנקאי יעיל ומקצועי- בהחלט סביר יהיה לצפות לאישור עקרוני למימון והתקדמות לשלבים הבאים רכישת נכס.
רוב הבנקים אוהבים משקיעים זרים, אמנם לא כולם מעוניינים או יודעים כיצד לעבוד מולם.
לא מעט פעמים יצא לנו להיכנס לבנק רנדומלי ולבקש מידע אודות מסלולי המימון והתנאים שלהם, אולם ישנם בנקים בפורטוגל שבאופן נחרץ לא עובדים מול משקיעים זרים- “אין לך תלוש משכורת או פעילות כלכלית בפורטוגל? מצטערים אנחנו לא יכולים להציע לך מימון בנקאי אצלנו”.
מצד שני, ישנם מספר בנקים בינלאומיים ומקומיים שבהחלט מעוניינים להציע משכנתאות למשקיעים זרים בתנאים מעולים.
האם ניתן לקבל מימון בנקאי בפורטוגל באופן עצמאי?
היום אחרי שנה וחצי של עבודה יומיומית מול הבנקים המקומיים, אני מבין שההתנגדות הראשונית של הבנק נובעת לפני הכל מחוסר ההיכרות המנטלית והיעדר הניסיון בעבודה בינלאומית, במיוחד כשמדברים על השקעות נדל”ן.
הסבלנות, למידת השפה וקצב, יצירת קשרים ואולי גם ההשתפשפות והקשיים שבתחילת הדרך- יאפשרו לכם להתנהל בצורה איכותית ויעילה יותר מול הבנקים המקומיים, כמובן שעדיין מדובר בגוף בירוקרטי ומרובע שעובד ע”פ קווים מנחים וקבלת החלטות סיסטמטית, אבל כל עוד המימון יוצא לפועל- זה שווה את זה!
כמובן שאני ממליץ בחום למי שאינו חי כאן ועדיין לא מכיר היטב את השוק והמנטליות הפורטוגלית, לצאת לדרך יחד עם עם גוף בעל ניסיון שילווה אתכם בתהליך, שכן בלי הנוכחות הפיזית שלכם כאן- יהיה מאוד קשה להניע תהליכים.
לבדיקת זכאות למימון בנקאי, הזדמנויות השקעה בנדל”ן בפורטוגל- מוזמנים ליצור קשר 🙂